top of page

 

"Sovint el que intentes és saber què és el que has de fer.

Però potser hauríem de pensar què és l'incorrecte,

què és el què NO hauríem de fer.

I fer-ho."


Robert Wilson, director d'escena i dramaturg.

BORJA LÓPEZ COLLADO (València, 1990).

Actor llicenciat en l’especialitat d’Interpretació Textual a l’Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESADV) i membre fundador de la Jove Companyia d'Entrenament Actoral - Teatre de l’Abast. La seua voluntat per trascendir i evolucionar el fan crear, en 2015, la companyia Triangle Teatre com a plataforma de recerca i creació teatral, on exerceix les funcions d'autor i director d’escena.

Des d'aleshores, Borja aposta per fidelitzar un segell escènic propi fomentant, així, la presència d'una nova generació de creadors, contribuint al camp escènic amb una visió innovadora, compromesa i entusiasta.

Borja, pertany al conjunt d'autoria viva valenciana i en el seu repertori trobem les obres: Tríp-ti-co, Amoureux Solitaires, Halloween Party, Sifilítik.o, Licantropia, Hipocondriart o After·Sun.

Pel seu espectacle, Licantropia (2019) resulta candidat als Premis Max de les Arts Escèniques (2021) en la categoria de "Millor autoria revelació". L'any 2020 és nomenat vencedor com a dramaturg en el IV Torneig de dramatúrgia valenciana que organitza l'IVC amb Hipocondriart, i participa en la X edició del Torneig de dramatúrgia catalana al Festival Temporada Alta de Girona. El 2023 rep una nominació als Premis de les Arts Escèniques Valencianes de l’IVC en la categoria de “Millor versió, traducció o adaptació” per After·Sun. Com a director escènic, estrena: Última Lluna de Mercucio Montesc (2022), coproducció de Perros Daneses, Yapadú Artística i Teatre El Musical. Recentment, forma part com a dramaturg al VI Laboratori Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2023 que organitza l'IVC i estrena ÈDIP-X (versió lliure del clàssic Èdip rei de Sòfocles) en format de lectura dramatitzada al Teatre Rialto de València. També este any, el seu projecte MEDEA (historia de un ghosting) obté la residència ROAD que atorga l'Acadèmia de les Arts Escèniques Espanyola a Teatros del Canal.

 

"U fa les coses perquè no té més opció.
Les faig perquè no m'esclaten al cap
."


Bernardí Roig, escultor i artista multimèdia.

Fotografies :

Marc Soler

Paula Elena

Mark Yareham

Javier Suárez

Raúl Piles

bottom of page