press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18

 

"Sovint el que intentes és saber què és el que has de fer.

Però potser hauríem de pensar què és l'incorrecte,

què és el què NO hauríem de fer.

I fer-ho."


Robert Wilson, director d'escena i dramaturg.

BORJA LÓPEZ COLLADO (València, 1990).

Actor llicenciat en l’especialitat d’Interpretació Textual a l’Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESADV) i membre fundador de la Jove Companyia d'Entrenament Actoral - Teatre de l’Abast. La seua voluntat per trascendir i evolucionar el fan crear, en 2015, la companyia Triangle Teatre com a plataforma de recerca i creació teatral, on exerceix les funcions d'autor i director d’escena.

Des d'aleshores, Borja aposta per fidelitzar un segell escènic propi fomentant, així, la presència d'una nova generació de creadors, contribuint al camp escènic amb una visió innovadora, compromesa i entusiasta.

Borja, pertany al conjunt d'autoria viva valenciana i en el seu repertori trobem les obres Tríp-ti-co, Amoureux Solitaires, Halloween Party, Sifilítik.o, Licantropia o Hipocondriart.

En 2019, el seu projecte Generació Z aconsegueix la residència artística que atorga la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València. El seu espectacle, Licantropia (2019) obté la residència de creació de Sala Carme Teatre, així com l'ajuda a producció com a projecte emergent per l’Institut Valencià de Cultura - Generalitat Valenciana. 

L'any 2020 és nomenat vencedor com a dramaturg en el IV Torneig de dramatúrgia valenciana que organitza l'IVC, i participa en la X edició del Torneig de dramatúrgia catalana al Festival Temporada Alta de Girona. Recentment resulta candidat als Premis Max de les arts escèniques (2021) en la categoria de "Millor autoria revelació" per l'obra Licantropia.

 

"U fa les coses perquè no té més opció.
Les faig perquè no m'esclaten al cap
."


Bernardí Roig, escultor i artista multimèdia.

Fotografies :

Marc Soler

Paula Elena

Mark Yareham

Javier Suárez

Raúl Piles